Láthatatlan fogszabályzó vélemények, esettanulmányok:

Károly Bettina

Gyönyörű Mosoly Fiatal Felnőttként – Az Út a Tökéletes Mosolyhoz!

Miért vágtál bele a DigitalSmile láthatatlan fogszabályozásba?

Én igazából azért vágtam bele a fogszabályzásba, mert gyerekkoromban volt éjszakai fogszabályzóm, és illetve volt rögzített is, de mikor ezek lekerültek, akkor igazából kiderült, hogy a bölcsességfogaim még nem nőttek ki, illetve rossz helyen vannak.

Ezeket ki kellett műteni szájsebészeten, és utána újra belevághattam a fogszabályzásba, mert hogy ezek eltolták a fogsoromat. És mintán kikerültek a bölcsességfogak, akkor döntöttem el, hogy szeretnék belevágni, és hogy tényleg most már a végleges helyére oda tudnak kerülni a fogaim.

Nagyon régóta ott volt már, hogy igazából 16 éves voltam, amikor lekerült a rögzített, és zavart tulajdonképpen. Környezetem mindig mondta, hogy hát, tök szépek a fogaid, de saját magamnak annyira nem tetszett, és igazából volt egy olyan pont, amikor azt mondtam, hogy jó, ez lesz az az év, amikor ezt most rendbe rakjuk, hogy ennek itt van az ideje. Igazából nem is volt kérdés, hogy akkor, hogy utána megyek és addig megyek még tényleg helyére nem kerül minden.

Mitől tartottál a DigitalSmile láthatatlan fogszabályozóval kapcsolatban?

Félelem nem is volt bennem, mert már ismertem az éjszakai készüléket is, meg a rögzítettet is, inkább annak jártam utána, hogy most már azóta mennyivel fejlődött az orvostudomány, illetve a technológia, hogy muszáj-e nekem a rögzítettet, vagy esetleg van-e már más olyan módszer, amivel esetleg lehet fogszabályzót használni, vagy hordani. És ugye én így találtam rá erre a láthatatlan sínre, vagy láthatatlan fogszabályzásra, és tökre megörültem neki, hogy van egy ilyen lehetőség már.

Félelem nem volt bennem, mivel már a régi drótos megoldást két évig hordtam, így igazából ez már csak egy plusz löket volt hozzá, hogy hú, de jó, hogy van egy ilyen lehetőség már.

Amit talán egy picit tartottam, hogy minden étkezés után fogat mosni, kivenni, hogy fogok ezzel megbirkózni, esetleg majd családi eseményeken, vagy baráti találkozókon ezek hogy fognak működni.

digitalsmile lathatatlan atlatszo fogszabalyozo referencia velemeny bettina 2

Hogyan alakítottad ki a rutint az elején, milyen tippeket osztanál meg a fogszabályozást most kezdőkkel?

Mi azért egy borkóstolós társaság vagyunk, hogyha mondjuk egy vörösbor előkerül, akkor természetesen kiveszem, illetve amikor kávézom, de igazából már a kávézásokat is úgy időzítem, hogy evés után és most már nincs meg az a kávézós rutinom, hogy mondjuk gondolok egyet, előfordul, nem mondom, hogy nem, de most már a kávézásokat is úgy toltam, hogy reggeli ebéd után, és most már nincs az, hogy iszok egy kávét ebben egy kicsit így ellustultam, de egyébként szinte majdnem mindig hordom.

Miért választottad a DigitalSmile láthatatlan fogszabályozót a fémessel szemben?

Ugye a fémnél is kellett nyilván fogatmosni, de az egy csomó mindenben azért nem úgy működik, beakad, leesik, nem tudom, hogy szerintem ez egy sokkal macerásabb történet most már, és ez meg egy teljesen egyszerű rutinszerű hordása lehet akár.

Mit szólt a környezeted a DigitalSmile láthatatlan fogszabályozódhoz?

Az elején tényleg egy picit tartottam, de azt hiszem, hogy az első ilyen baráti találkozó adta meg azt a megnyugvást, hogy igazából ez tök lazán megy, és tök lazán kezeli mindenki. A környezetem egyébként úgy állt ehhez a fogszabályzáshoz, hogy tökre örültek annak, hogy én ebbe most belevágok, de egy kicsit úgy tartottak is tőle, hogy ez egy új technológia, és milyen lesz az, hogy egy láthatatlan sínt fogok hordani, de szerintem egy-két hét után, ahogy elkezdtem hordani, és ők is látták, hogy tök rutinszerűen működik, akkor ők is látták, illetve ők sokkal hamarabb észrevették a változást egy-egy fogamon már, ugye.

Mikor láttad az első változásokat a fogaidon?

Még én nekem több idő kellett, mivel én minden nap lestem, hogy mi történik az elején főleg, de ők ugye velük ritkábban is találkoztam, ők sokkal hamarabb észrevették és ők sokkal hamarabb el is hitték, hogy tök jó ez, hogy ez működik.

Nekem azért kellett egy két hónap amire én azt mondtam, hogy hú tényleg ez már így működik, de ők sokkal hamarabb mondták főleg az elején az első, nem is tudom, két-három sín után már ők nagyon látták a változást, de én olyan két hónap után mondtam azt, hogy hú tényleg elindult, most már tényleg odébb mentek a fogaim.

Milyen volt a DigitalSmile láthatatlan fogszabályozó felmérés?

A fogszabályozás felmérésre egyébként én úgy emlékszem, hogy mikor elmentem, nekem már nem volt ismeretlen az, hogy igazából egy ilyen pasztába harapunk és mintát vesznek a fogsoromról, illetve, hogy az hogy néz ki.

Az nem volt újdonság, mivel az éjszakai és a felhelyezett rögzített fogszabályzásnál is hasonló az eljárás, viszont ami nekem nagyon tetszett és nagyon meggyőző volt, hogy ugye kaptam egy digitális tervet, mind egy animáció vagy videó formájában, mind fotó formájában, hogy milyen most, és láttam a végeredményt, hogy milyen tervek vannak és milyen lehet majd, ha én ebbe belevágok, és ez egy kicsit motiválóan is hatott, hogy láttam, hogy tényleg tökéletesen tényleg oda fog minden kerülni ahova én szeretném.

Könnyebb volt ebbe belevágni, főleg úgy, hogy tényleg láttam és az elején azért nézegettem is ezt sokszor, hogy hú, már készül, hogy most hol tarthatok, mikor mondjuk egy sínt kicseréltem nagyjából. Főleg síncsere utáni első két-három napban, azért lehet érezni, hogy melyik oldalon, vagy melyik fogamat húzza éppen, és próbáltam rájönni a kis videó alapján, főleg az elején, hogy na most melyik fázisban lehetek.

digitalsmile lathatatlan atlatszo fogszabalyozo referencia velemeny bettina 1

Mennyi idő volt megszokni a DigitalSmile láthatatlan fogszabályozót?

Megszokás szempontjában én egyébként úgy emlékszem vissza erre a folyamatra, főleg, hogy így most már az utolsó hetekben vagyok, hogy az elején én is tartottam tőle tényleg, hogy mikor fog eljönni ez a pont, hogy ki kell venni vissza, mikor lesz olyan, hogy kényelmetlenül érzem ebben magamat, de szerintem egy-két héten belül egyébként teljesen ráálltam erre a rutinra, és nem volt kényelmetlen.

Szerintem az első ilyen baráti találkozó, vagy elmentünk egy étterembe, vagy családi esemény, ami megtörtént, utána láttam, hogy igazából nekem már nem okoz problémád, a barátaimnak, se a környezetemnek se probléma, hogy mondjuk ki kell venni evésnél, vagy el kell mennem fogatmosni utána hogy visszahelyezzem a sint, és onnantól kezdve ez így oldódott bennem is, és teljesen rutinszerű lett az, hogy van egy kis táskám, ami minden táskámban belefér, és abba ott egy fogkefe, fogkrém, amire éppen szükségem van.

Emlékszel valamilyen vicces sztorira a fogszabályozásod alatt?

Van egy vicces helyzetem. Nyáron nem voltunk a Balatonon, és elindultunk, hogy elmegyünk egy pincébe bort venni, és majd mi a szálláson szépen azt este megiszogatjuk a teraszon. És visszafele, amikor jöttünk, akkor eszünkbe jutott, hogy jó, álljunk meg enni a Balatonparton, de hát én úgy indultam neki, hogy csak elszaladunk egy pincébe, és megyünk is vissza a táborba. Egy alkalom volt szerintem, amikor nem volt nálam. Se a tok, se semmi.
És elmentünk az étterembe, kivettem a síneket, szépen elcsomagoltam, hogy majd az biztonságos helyre kerüljön. Ennek nem ez a módja, mert ennek nyilván van egy tokja, de ott hirtelen meg kellett oldani. És egy vicces helyzet lett belőlem, mert kinn maradt az asztalon vagy a tálcán, és a tálcával együtt elvitték, és kikerült a kukába tulajdonképpen a sín. De az volt a szerencsém, hogy nagyon jól is ismertük az étterem tulajdonosát, és amikor eszembe jutott, vagy észbe kaptunk, hogy nincs meg, akkor visszaszaladtunk, és nagyon kedvesen szó szerint kikukáztuk, de mivel nagyon gondosan be volt csomagolva, úgy lefertőtlenítettük, és akkor utána megvolt a sín.

Milyen hosszú volt a DigitalSmile láthatatlan fogszabályozó kezelésed?

Az én kezelésem húsz sínből áll. Azt hiszem, hogy ilyen nyolc hónapnyira elegendő sint kaptam, és igazából most hordom az utolsó sínpárt tulajdonképpen. Én például mindig reggel cseréltem, kicsit tartottam, hogy mondjuk ha az új sín van, akkor ugye ezt húzza, és hogy fogok-e tudni aludni vagy ilyesmi, és én mindig például reggel cseréltem sínt, és az első egy-két nap volt tényleg olyan amíg hozzá kellett szokni, vagy ami ebben is egy kicsit ilyen vicces szitu, hogy mondjuk akikkel nap mint nap találkozok, és mondjuk sín cseréltem, néha észrevették, hogy pöszébb vagyok, hogy Betti, új sín van, mert hogy most egy kicsit furin beszélhetsz.

De ez is egy-két nap még tényleg hozzá szoktam, meg hozzá szokott a nyelvem is meg minden és akkor utána elmúlt tulajdonképpen ez a pöszeség.

Miért ajánlod a DigitalSmile láthatatlan fogszabályozót?

Azért ajánlanám egyébként a Digital Smile-nak a csapatát, mert nagyon-nagyon kedvesek voltak, de tényleg az elejétől kezdve bármilyen kérdéssel, bármikor felhívhattam őket, zaklathattam őket, és válaszoltak úgy, hogy tényleg én is megértem. Nagyon tetszett az, hogy tényleg az elejétől a végéig láttam, hogy milyen lesz majd a hordás, és hogy milyen lesz a fogsorom, hogy láttam előre, hogy nem úgy mentem bele, hogy hú, majd másfél év múlva valami lesz, hanem tényleg láttam a végeredményt is, illetve nekem nagyon tetszett az, hogy nincsenek ebben ilyen rejtett pluszköltségek, hogy bármikor amikor vissza kell menni akkor rá kell fizetni X összeget, hanem tényleg, ami van, az van, és az tartalmazza az áratok.

#átlátszófogszabályzó #atlatszofogszabalyzo #átlátszófogszabályozó #atlatszofogszabalyozo
#láthatatlanfogszabi  #lathatatlanfogszabalyzo #lathatatlanfogszabályzó #láthatatlanfogszabályzó
#láthatatlanfogszabalyzó #atlatszofogszabalyozas #láthatatlanfogszabályzó #lathatatlanfogszabalyzo #láthatatlanfogszabályzó #lathatatlanfogszabályzó #láthatatlanfogszabályozó #lathatatlanfogszabalyozo #láthatatlanfogszabályozó #lathatatlanfogszabályozó #digitalsmile #smile #fogszabalyozó #fogszabalyzo #fogszabalyozas