Láthatatlan fogszabályzó vélemények, esettanulmányok:

György Bendegúz

György Bendegúz fogszabályozásának inspiráló története

Miért vágtál bele a DigitalSmile Láthatatlan Fogszabályozásba?

Mi  motivált? Mi adta a véső lökést, hogy belevágj?

A fogszabályozást azért szerettem volna, mert igazából, amióta az állandó fogaim kinőttek, hát finoman szólva sem voltak nagyon egyenesek. Ezt követően nekem volt egy állandó fém fogszabályzóm, de ez nem volt annyira kényelmes, sem praktikus. Továbbá ezek a fém kis darabok gyakran le is estek róla. Miután ezzel kvázi végeztem, hordtam 4-5 évig, utána volt egy sportbalesetem, és az első két fogamat sikerült kitörnöm. Korona került a helyére. Eközben a munkálatok közben a fogaim visszacsúsztak a régi pozíciójukba. Ezt követően azért egy másfél-két évnek azért el kellett telnie, hogy megérlelődjön bennem a tudat, hogy nekem azért el kéne mennem és meg kéne csináltatnom a fogaimat. Ha már ennyi sok pénz és idő bele lett téve, akkor fejezzük be azt, amit elkezdtünk. Idén májusban volt először, hogy belevágok. Én máshol lakok, itt Pesten csak kollégista vagyok, úgy voltam vele, hogy majd szeptembertől. Szeptemberben telefonon felkerestem őket, és nagyon gördülékenyen ment igazából. Telefonon egyeztettem velük, időpontot kaptam, és egy hónapon belül kvázi meg is kaptam az összes sínt egyszerre.

Mitől tartottál a DigitalSmile Láthatatlan Fogszabályozással kapcsolatban?

Félelmeim a kezeléssel kapcsolatban nem voltak, igazából abból indultam ki, hogy innentől már csak jobb lehet és jobb is lett.

Kifejezetten tetszett, hogy az árban minden költség benne volt, fix volt, mindenféle konzultációkért nem kellett külön fizetni.

Miért választottad a DigitalSmile Láthatatlan Fogszabályozót a fémes fogszabályzóval szemben?

Azért választottam a láthatatlan fogszabályzót, mert volt már nekem hagyományos, de ezzel több rossz tapasztalatom is volt. Ilyen volt, amikor az egyik fém illesztés például leesett, és a számat belülről nagyon marta, és így kaparta az a fémdrót, ami kilátszódott, és egy fogóval belenyúltam a számba és letörtem onnan a kilógó részeket. Ezután már biztos voltam benne, hogy láthatatlan fogszabályzót szeretnék használni, és meg is kezdtem a keresgélést, és így találtam rá igazából a DigitalSmile-ra. Onnan már telefonáltam, és egy-két héten belül már találkozni is tudtam velük.

Milyen volt a DigitalSmile Láthatatlan Fogszabályozó Felmérés?

A láthatatlan fogszabályzó felmérés is nagyon gördülékenyen zajlott. Először egy lenyomatot készítettek a fogaimról fura, rózsaszín anyagba. Ami nem annyira ijesztő, mint elsőre hallatszik. Kellett magammal vinnem egy röntgenképet a fogaimról, amit elküldtem e-mailen. Ezt követően doktor nagyon kedves volt, végig segítőkész volt, majd a lenyomatvételtől számítva körülbelül egy-két héten belül megkaptam a látványtervet. Kaptam két képet is mellé. Egy „előtte” és egy „utána” képet, hogy milyenek is lehetnének a fogaim.

Illetve egy videót, ahol végigkövethettem a fogaim pontos változását, és így igazából elég könnyű volt döntenem, mert láttam, hogy milyenek most a fogaim és milyenek lehetnek. Ezáltal a mosolyom is szebb lehet.

Mikor láttad az első változásokat a fogaidon?

Az első pozitív változásokat a fogszabályzás alatt körülbelül négy-öt héten belül már elkezdtem érzékelni. Ez lehet, hogy annak is betudható, hogy én nagyon figyelemmel követtem a változásokat, nagyon vártam már, mikor lesz az első milliméter is, ami megváltozik. Nagyon felszabadító, mert nekem ez kínos pont volt, és ha mosolygok egy képen, akkor gyakran nem úgy néz ki, ahogy szeretném. Ez nagyon nagy örömmel töltött el igazából.

Szerintem az első pár nap sem volt nehéz igazából. Lehet már azért, mert nekem volt korábban fém fogszabályzós tapasztalatom.

Az egyetlen nehézséget igazából az okozta, hogy a délutáni nasikról le kellett szokni, mert se nem praktikus, se nem higiénikus. Folyamatosan ki-be venni a fogszabályzót, és közben tisztítanom.

Mit szólt a környezeted a DigitalSmile Láthatatlan Fogszabályzódhoz?

Rutinból talán szerintem 4-5 nap után már eljutottam oda, hogy teljesen csinosan kivettem, betettem. Megvolt, hogy hogyan kell mosnom, hogy tiszta legyen. Szóval ez elég hamar kialakult szerintem. Hordani cseppet sem kényelmetlen, sőt már azt is mondanám kényelmes. Már várom, hogy milyen, amikor nem kell hordanom és milyen lesz megszokni. Most is azok a nehezebb részek, kvázi, ha lehet ilyet mondani, amikor ki kell vennem étkezéshez, már nagyon furán alkalmazkodok ahhoz.

Mit szólt a környezeted a DigitalSmile Láthatatlan Fogszabályzódhoz?

Na, hát ez a készülék egyébként annyira láthatatlan, hogy amikor a szüleimhez hazautaztam körülbelül egy hónap után, és már egy két-három napot azért otthon töltöttem, ki is vettem, be is tettem, de akkor még nem vették észre. Egyik étkezés előtt, amikor közösen ettünk, kivettem, és ők is csak így néztek, hogy ez mi is, mert ők még nem látták se a fogamon, se azon kívül. Ez annyira láthatatlan volt, hogy nem tudták észrevenni.

Miért választottad a DigitalSmile Láthatatlan Fogszabályozót?

Azért választottam a Digital Smith csapatát, mert rendkívül segítőkészek voltak, amikor bármilyen kérdésem, illetve információhiányom támadt ők rendkívül akár órákon belül is válaszolni tudtak.